1 Fasciatherapie > Kinesitherapie Diksmuide - De Cirkel

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen. De therapeut gaat het lichaam als één geheel benaderen waarbij er gewerkt wordt op de fascia, het bindweefsel.

Het is het eerste weefsel die interne en externe trauma?s opvangt en een belangrijke rol speelt in het ontstaan van allerhande klachten en aandoeningen. Er worden allerlei spanningen in de fascia opgeslagen die een invloed hebben op de graad van spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag.

Het doel van de behandeling is dat de patiënt een betere kijk krijgt op zijn klachten. Samen met de therapeut wordt door middel van manuele behandeling, bewegingstherapie en/of een gesprek gezocht naar een herstel op zowel fysiek-, psychisch-, biochemisch- en energetisch niveau.

Een fasciatherapeut behandelt allerlei problemen, zowel acute en chronische rug-en nekklachten, spier- en gewrichtspijn, sportblessures, stressproblemen, cvs, fibromyalgie, burn-out,...