1 Hydrotherapie > Kinesitherapie Diksmuide - De Cirkel

Hydrotherapie

Hydrotherapie betekent letterlijk therapie in het water (hydro).

Water bezit verschillende eigenschappen die het bewegen kunnen faciliteren. De opwaartse drukkracht van het water zorgt er mee voor dat we kunnen drijven en zo gedeeltelijk "gedragen worden" door het water. Als gevolg hiervan kunnen we in het water makkelijker bewegen dan op het droge.

Daarnaast zorgt een wat hogere temperatuur van het water voor een grotere ontspanning van de spieren en gewrichten, zodat het bewegen een stuk eenvoudiger is.

Het kunnen zwemmen vereist van ons lichaam een adequate coördinatie. Voor kinderen met een motorische beperking (reumatisch, neurologisch, orthopedisch probleem), kinderen met DCD,... is dit niet vanzelfsprekend.

Tijdens een individuele of groepssessie leren we de kleinste kinderen ontspannend wennen aan het water en de wat oudere kinderen helpen we op weg naar hun eigen mogelijkheden om te zwemmen.

Voor kinderen met een motorische beperking is het bewegen in water zonder hulpmiddelen een heel ontspannende ervaring. Bovendien is een sessie in het water ook een leuke afwisseling tussen alle therapiebeurten door.